dinsdag 31 augustus 2010

update abc

Dan gelijk ook maar even een update van mijn abc er is weer een rijtje af.
Had helaas een beetje pech want ik had 3 bobbins met grijs voor de letters helemaal niet opgelet dus ik heb gewoon een bobbin gepakt en toen die op was pakte ik de volgende bleek het een hele andere kleur te zijn veel blauwer.
Wat bleek de kleur waar ik  mee begonnen ben was nog met een zwart label dus vrij oud die had ik ooit eens van een mevrouw gehad die gestopt was met borduren omdat ze het niet meer goed kon zien.
En de andere die ik had waren gewoon de nieuwere pfffffffffff.
Gelukkig was er iemand van het prikbord die me kon helpen en die kleur kwam er heel goed bij.


kringloop

Vanavond weer na lange tijd bij de kringloop geweest.
Dit is een hele grote en is alleen dinsdagavond open en de laatste zaterdag van de maand.
Hier hebben ze ook een behoorlijke hobbyhoek met veel oude spulletjes je kan het zo gek nog niet noemen en ook wat borduurspullen en pakketjes.
Daar scoorde is deze 2 leuke dingen.
Een brievenstandaard of je kan er ook servetten in doen van lanarte denk alleen niet dat ik hem met het vogeltje ga maken.
En de andere is een boekenlegger het patroontje en kleurtjes spraken me wel aan.




donderdag 26 augustus 2010

hier word ik nou weer blij van

Vandaag is mijn garen binnen gekomen tenminste het grootste gedeelte ervan.
98 kleurtjes van de 118.
Daar word je toch met dit sombere weer toch weer vrolijk van.



woensdag 25 augustus 2010

hobby dipje




Even niks nieuws te melden heb een beetje een hobbydip.
Te druk met andere dingen gehad.
Zoon van 16 weer na 3 maanden naar een nieuwe opleiding dus ook weer spannend
of alles goed gaat of ie weer aansluiting krijgt met andere mensen tis nogal een rustig kind en zal niet zo gauw op iemand afstappen.
Vandaag moesten ze de stad door met de tram om allerlei opdrachten te doen K. gaat nooit met de tram en al helemaal niet in den haag maar goed moeders knoop in haar maag,
 maar hij had het hartstikke leuk gehad en dan zijn ze ook op elkaar aangewezen dus ook gelijk wat meer contact met elkaar.
Dus ik moet mijn draai alleen thuis weer gaan vinden was toch wel gezellig om hem zo thuis te hebben.
Maar ik heb wel garen gehad voor mijn verjaardag nou ja zelf besteld want ik wil heel graag deze gaan maken.
Maar eerst mijn oriental abc af dan mag ik pas hier aan gaan beginnen.


zondag 15 augustus 2010

groot speldenkussen ?????

Aangezien mijn moeder ook helemaal weg was van de gehaakte speldenkussentjes ontstond al gauw het idee om het eens van zpagetti te maken.
Mijn moeder wil altijd voorbeelden in de winkel hebben om de mensen te laten zien wat mogelijk is zo heeft ze een geweldige poef gemaakt.
De bedoeling is dat er een kussen van gemaakt gaat worden de basis heb ik nu gehaakt maar gewoon opvullen gaat niet aangezien de gaten groter zijn en waarschijnlijk de vulling er op een gegeven moment door komt.
Heb het als proef wel even geprobeerd maar echt mooi vind ik het nog niet maar zo kon ik gelijk ook even testen of het aantrekken van de draden zodat er een bloem ontstaat  met zpagetti gaat en ik denk dat het wel gaat lukken.
Ik heb wel een hele zachte rekbare bol uitgezocht want als de stof iets te stug is ben ik bang dat je het niet makkelijk aangetrokken krijgt.
Ga nu een binnenkussentje maken met in het midden een gat kijken of dat gaat lukken maar dat zien jullie hopelijk later deze week had niet een goed stofje ervoor.


update oriental ABC

Heb weer een rijtje af van mijn abc dus tijd voor een kleine update.

woensdag 11 augustus 2010

speldenkussentje, haken

Naar aanleiding van mijn vorige berichtje is het toch maar een speldenkussentje geworden .
Ik vind de blauwe kant toch wel het mooiste geworden vandaar ook afgewerkt met turkoise.
De andere kant is erg paars geworden duurde lang eer het roze begon dat zie je op de foto ook erg moeilijk omdat het roze eigenlijk alleen aan de buitenkant zit.
Ik heb nu aan allebei de kanten een knoopje gedaan zodat ie eventueel aan allebei de kanten gebruikt kan worden.

speldenkussentje of mischien toch onderzetter??

Heb vandaag maar weer eens een speldenkussentje opgezet het waaide buiten te hard om te gaan borduren dus moest wat anders verzinnen.

Nu ben ik eens met wol aan de haak gegaan ik had nog een leuke bol gemeleerd liggen en dacht dat is mischien wel leuk maar toen ik eenmaal bezig was zag ik als dat de stukken van 1 kleur te lang waren om ze allemaal in het speldenkussentje te krijgen.
Nu ben ik op het punt dat erg afgehecht moet worden of zal ik toch doorgaan voor bv een onderzetter maar ja gebruik ik die wel ????
Denk dat ik toch ga voor het speldenkussentje dan word de andere kant in de roze tinten.

 
In de ariadne's die ik aan het doorspitten kwam zag ik een leuke breisteek had het nog nooit eerder gezien
Nou ben ik niet zo'n breister vroeger maakte ik wel eens een trui maar verder dan breien kwam ik niet want het in elkaar zetten vond ik een ramp en ik kon al helemaal geen steken opnemen om bv een mooie hals te maken.
Dus meestal werd die trui weer uitgehaald en de wol voor wat anders gebruikt.
Maar bij deze steek gingen mijn hersens alweer draaien want je kan allemaal leuke blokken maken en daar bv wat op borduren en dan bv een sprei of dekentje van maken.
Je krijgt echt een soort borduurstofje alleen gebreid vond het wel grappig.
Ik onthoud het idee wie weet in de toekomst nog eens iets.

zaterdag 7 augustus 2010

uiltje

De laatste tijd ben ik veel uiltjes tegen gekomen op verschillende blogs en die zagen er allemaal zo mooi uit.
Nu vond ik een patroontje om een uiltje te naaien.
Ik heb hem iets anders gemaakt omdat er ook een soort staartje aan zat die heb ik weggelaten zag er een beetje ingwikkeld uit en ik wou hem eigenlijk aan de achterkant gewoon plat.
Ook heb ik hem verkleind want in werkelijkheid was het patroon iets groter maar dan werd het echt een knuffel.
Het patroontje heb ik HIER vandaan
Had wel weer pech want de ogen had ik met vlisofix gedaan omdat ik geen witte stof had liggen, maar wel nog een stukje gordijnstof had liggen waar wit in zat waar ik dus precies de ogen uit kon halen.
Maar dit bleef niet lekker plakken met de vlisofix dus toen ik wou opvullen gingen de oogjes al een beetje los dacht nog even met het strijkijzer erop maar goed zat dus op mijn lintje die ik als ophanglusje had gemaakt je begrijpt het al lintje door de midden gebrand pfffffffffff.
Gelukkig had ik het lintje wat langer gelaten dus even met de naaimachine maar weer aan elkaar genaaid.
Ook had ik geen effen zwarte stof voor de oogjes maar had nog een stukje reparatiedoek liggen in het zwart.
Dus die kon ik er gelijk opstrijken was wel handig.

vrijdag 6 augustus 2010

Pakketje op de deurmat

Van de week lag er weer een mooi pakketje op de deurmat omdat mijn werkje in the crossstitcher was geplaatst heb eigenlijk nog niet gekeken of het dezelfde kleuren zijn als vorige keer.
Zal mijn moeder blij maken met de draadsnijder want die heb ik nu dubbel.

nieuwe kast en oude ariadne's gekregen

Vorige week had L. deze kast zien staan bij onze favorieten winkel de kringloop.
Volgende dag vroeg ie of ik mee ging kijken en tot onze verbazing was er nu op alle meubels nog eens 50% korting hij was 50 euro dus nu 25.
Hij was origineel houtkleur ook zat er nog een plakker achterop van de meubelfabriek en voor wie die in opdracht was gemaakt in 1967.
De kast leek wel ongebruikt hij was nog helemaal nieuw van binnen er zat zelfs nog een bestek verdelingbak in splinternieuw.
En wat een verfje dan wel niet kan doen hij staat nu in de gang moet alleen nog even de spulletjes goed zetten maar ja het is vakantie dus het is er even zo ingezet dus daar moeten jullie nog maar even niet op letten.
Van  borduren komt op het moment ook niks de laatste dagen van de vakantie dus zijn nog wat dingen aan het ondernemen hoop volgende week weer een update te doen van mijn alfabet.
Ook kreeg ik nog van iemand 65 oude ariadne's uit de jaren 80 daar ben ik op het moment ook zoet mee om die door te bladeren en wat leuke dingen eruit te pikken.
Ben er heel blij mee.

gehaakt speldenkussentje

Blogland is nu in de ban van de gehaakte speldenkussentjes dus moest ik er ook eentje proberen.
Ik zag dat de mijne iets afwijkt van hoe die eigenlijk gemaakt moest worden.
Maar toen ik wou kijken hoe die in elkaar gezet moest worden had ik geen zin op de pc aan te zetten dus ik dacht doe het wel uit mijn hoofd.
Heb ook eigenlijk wel een beetje zitten pielen want ik wist niet meer of het draadje nu door naar achter moest lopen of het door het gehaakt randje gehaald moest worden of er omheen geslagen moest worden en dat heb ik nu net even anders gedaan omdat ik de draad door het gehaakt blauwe randje heb gestoken, dus het lijkt nu minder een bloem maar vind hem toch wel grappig geworden bij de volgende weet ik  nu hoe het wel moet.

 
Template by Exotic Mommie